Udstyr til esport fra Dangaming.dk

Udstyr er vigtigt i mange sportsgrene, men i meget få, er det lige så vigtigt som i esport. Faktisk er det decideret umuligt at game uden udstyr, og noget nær umuligt med dårligt udstyr. Hvilket udstyr kræver det så? og hvad skal man være opmærksom på, når man udvælger gaming udstyr? Vi vil herunder lave en kort guide, så du kan finde den rigtige kombination af udstyr.

Gaming Computer

Den vigtigste, og også dyreste, er selvfølgelig gaming computeren. I langt de fleste tilfælde vil dette være en stationær gaming PC, da den både giver bedre performance for pengene, og samtidig giver mulighed for større og bedre skræm, samt et bedre tastatur.

Når du skal finde en stationær gaming PC, er det vigtigste at finde en med tilstrækkelig kraft. Hvad ”tilstrækkelig kraft” betyder, afhænger af flere faktorer, hvilket bl.a. inkluderer hvilke spil du ønsker at konkurrere i. Hvis det er turbaserede strategispil, er der ikke det store behov for power. Hvis det derimod er hurtige skydespil, hvor reaktionstid og præcision er vigtigt, er det nødvendig med mere power, for at opnå en god FPS (Frames per second). Hvis du ikke er bekendt med FPS, kan du læse mere på Dangaming.dk, under deres ”Gaming PC Guide”, hvor du også kan finde gode gaming computere til esport.
Mange esportstitler er godt optimeret, da spiludviklerene også har en interesse i at gøre spille tilgængeligt til flest mulige. Derfor behøver man heller det dyreste hardware for at konkurrere. Man skal dog over en vis grænse, da den mindste for lag, eller lav FPS, vil være en ulempe i forhold til modstanderne.

Gaming skærm

Den næst vigtigste, og også næst dyreste, er en god gaming skærm. En gaming skræm skal kunne mange ting, men når vi snakker esport, er én ting den vigtigste, og det er en høj opdateringshastighed. Opdateringshastigheden fortæller hvor mange gange i sekundet, som skærmen kan opdatere billedet. Dette hænger sammen med førnævnte FPS. Hvis computeren har nok kræfter til at producere 200 billeder i sekundet, men skærmen kun kan vise 60, får man ikke den spiloplevelse, som computeren har potentiale til.
Gaming skærme til esport har sjældent fokus på den bedste billedkvalitet, heriblandt en høj opløsning, da dette vil formindske FPS, hvilket man gerne vil undgå.

Det resterende udstyr, som inkluderer tastatur, mus, keyboard og headset, er mere et spørgsmål om præference. Nogen fortrækker trådløst, andre fortrækker ledning. Nogen fortrækker letvægtsudstyr, andre fortrækker mere tyngde. Man skal dog finde noget i ordentlig kvalitet, som samtidig er behageligt at benytte, også over længere perioder. Alt dette kan du også finde hos Dangaming.dk