Sofa-moduler

Det leder os videre til spørgsmålet om, hvor mange moduler den blå sofa skal have. Moduler er de forskellige enheder, som sofaen består af. Det vil sige, at du for eksempel kan vælge at lave en sofagruppe med flere forskellige moduler, der placeres ved siden af eller overfor hinanden. Vælger du flere moduler, har du dermed også større frihed til at rykke rundt på sofaen, hvis behovet skulle opstå.

Hvor mange moduler du vælger, kan afhænge af rummets indretning. Du kan også vælge at bruge modulerne som rumfordeler. Hvis du ikke ønsker at erhverve dig et forskelligt sæt af moduler, kan du eventuelt overveje at købe en puf. Du kan benytte en puf til at smide fødderne op på, men de bruges også til at sidde på og giver dig derfor flere siddepladser.

Æstetik og udseende

Nu til et mere æstetisk spørgsmål – hvordan skal din sofa se ud? Der findes tonsvis af forskellige sofaer, og de adskiller sig naturligvis i størrelse og komfort, men de adskiller sig i særdeleshed også i materialer og farver.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan din sofa skal se ud, kan du tage dig kig omkring i stuen. Hvordan ser dine resterende møbler ud? Hvilke farvekoder er i spil og hvordan skaber du et sammenhængende rum? Sofaen kan sagtens komme til at harmonere med din resterende stue – også selvom farverne måske ikke matcher ved første øjekast.

Giv hele stuen en makeover

Du kan naturligvis også vælge at give hele stuen en makeover, således at stuen indrettes omkring din nye sofa. Her er det kun fantasien, der sætter grænser, og det kan faktisk være ganske forfriskende at udnytte muligheden for at give hele rummet et nyt look, der spiller sammen med din nye sofa.

Rengøring af sofaen afhænger af materialet

Du vil blive overrasket over, hvor mange støvpartikler og andre finurligheder, der manøvrerer sig ned i din sofa. Du vil sandsynligvis blive endnu mere overrasket over, hvor mange mennesker der faktisk ikke gør sin sofa ren synderligt ofte.

Der er selvfølgelig ingen krav på, hvor ofte du bør gøre din sofa ren, men det er helt klart mest anbefalelsesværdigt at gøre sofaen ren et par gange om året. Derfor kan sofaens betrækning og polstring spille en rolle for, hvor ofte du gør sofaen rent samt hvor nem sofaen vil blive at rengøre.

Den sofa som er lettest at gøre ren, er helt klart den som er polstret med læder. En lædersofa vil for eksempel ikke være lige så modtagelig overfor pletter som en veloursofa.